Készül a slambuc 16-ára
Még csak az bevásárlásnál tartunk, de a nyál összefutott a számban. Remélem, hasonlóan jól sikerül, mint a gulyás!
Hozzávalók 10 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kg burgonya
- 60 dkg füstölt kolbász
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1,5 dl olaj
- 60 dkg lebbencstészta
- 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
- 2 evőkanál ételízesítő
A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a  kockára vágott szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd  kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a  pirospaprikát, és beletesszük a felszeletelt burgonyát, megszórjuk  ételízesítővel, borssal, felöntjük annyi vízzel,  hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott  kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd  egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra  alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított  lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.Jó étvágyat!
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése