2011. április 13., szerda

Készül a slambuc 16-ára

Még csak az bevásárlásnál tartunk, de a nyál összefutott a számban. Remélem, hasonlóan jól sikerül, mint a gulyás!


Hozzávalók 10 személyre:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg burgonya
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1,5 dl olaj
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 evőkanál ételízesítő
A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a felszeletelt burgonyát, megszórjuk ételízesítővel, borssal, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése